1. Waarom ligt Stovita de nadruk zo veel op werkstress?
2. Is Stovita een massageservice die met langdurige contracten werkt?
3. Hoe lang duurt een Stovita stoelmassage?
4. ?
5. Kan ik tijdens een stoelmassage bij Stovita mijn kleding aanhouden en wordt er tijdens de massage olie gebruikt?
6. Ik ben zwanger, kan een stoelmassage van Stovita geen kwaad voor mijn ongeboren kind?
7. Wat zijn de eisen qua faciliteiten om een massage op locatie te kunnen realiseren?
8. Hoe werkt het online reserveringssysteem?
9. Ik heb binnenkort mijn eerste stoelmassage. Wat zijn de voorbereidingen hiervan voor mij?
10.Welke behandel frequentie raad je aan om ziekteverzuim te verlagen?
11. Zijn de positieve effecten van een stoelmassage op de werkplek ook wetenschappelijk onderzocht?
12. Hoe worden de massages in ons bedrijf gemeten?
13. Wat zeggen klanten over Stovita?
14. Is het ook mogelijk om eenmalig van Stovita stoelmassages gebruik te maken?
15. Kunnen wij als medewerkers de masseur ook zelf betalen wanneer onze werkgever alleen werktijd en ruimte beschikbaar stelt?
16. Ik heb interesse om een Stovita Stoelmassage aan te bieden voor mijn personeel. Kan ik om een indruk te krijgen een proefmassage krijgen?
17. Er zijn meerdere dienstverleners die stoelmassages aanbieden. Waarom kiezen voor een stoelmassage bij Stovita?
18. Wat biedt Stovita aan thuiswerkers?
19. Wat maakt de stoelmassages van Stovita persoonlijk?
20. Waarom maken jullie ook gebruik van ademhalingsoefeningen?
21. Hoe werken deze ademhalingsoefeningen dan eigenlijk?

Zit u vraag er niet bij? Neem dan contact op via de contactpagina. U kunt dan gelijk een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende proefmassage waarbij wij alle vragen graag met u doornemen.


 


-----

Waarom legt Stovita de nadruk zo veel op werkstress?

Omdat stress op het werk momenteel beroepsziekte nummer 1 is. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere aan werk gerelateerde psychische aandoeningen. Verzuimkosten: 1,8 miljard euro


-----

Is Stovita een massageservice die met langdurige contracten werkt?

Nee, Indien er voor zover tussen de opdrachtgever en Stovita een overeenkomst is afgesloten, is de duur van deze overeenkomst conform hetgeen wat de partijen onderling hebben afgesloten. U kunt dit lezen in de algemene voorwaarden op deze website.


-----

Hoe lang duurt een Stovita stoelmassage?

Afhankelijk van uw keuze en wensen duurt een standaard stoelmassage gemiddeld 20 minuten.


-----

 


-----

Kan ik tijdens een stoelmassage bij Stovita mijn kleding aanhouden en wordt er tijdens de massage olie gebruikt?

Ja, de massage wordt door de kleding heen gegeven. Sieraden, sjaaltjes en stropdassen wordt tijdens de massage wel verzocht om even af te doen. Bij een Stovita stoelmassage wordt standaard geen massage olie gebruikt. Er is dus geen sprake van een plakkerig gevoel na de massage.


-----

Ik ben zwanger, kan een stoelmassage van Stovita geen kwaad voor mijn ongeboren kind?

Nee, onze gekwalificeerde en ervaren (shiatsu) stoelmasseurs kunnen de aangeboden massage uitstekend aanpassen bij vrouwen die zwanger zijn.


-----

Wat zijn de eisen qua faciliteiten om een massage op locatie te kunnen realiseren?

Als stoelmasseur brengen wij een eigen massagestoel en benodigdheden mee naar uw werkplek. Een ruimte van slechts drie vierkante meter is aldaar genoeg, deze is binnen 5 minuten omgetoverd tot een volwaardige massageruimte. Wel geniet het onze voorkeur te werken in een afgesloten ruimte, waarin een stopcontact, voldoende licht en ventilatie aanwezig zijn.


-----

Hoe werkt het online reserveringssysteem?

Voor al onze klanten wordt een beheeraccount aan. Via dit account wordt een inlogaccount aangemaakt waarmee de medewerkers kunnen inloggen. Zo kan iedereen zien op welke dagen wij bij het desbetreffende bedrijf langs komen, om vervolgens zelf een afspraak te plannen op een geschikt tijdstip. Dit scheelt een hoop administratie voor u als werkgever.


-----

Ik heb binnenkort mijn eerste stoelmassage. Wat zijn de voorbereidingen hiervan voor mij?

Voor de aanvang van uw eerste massage krijgt u van te voren een checklist waar alle tips en voorbereidingen in staan beschreven.


-----

Welke behandel frequentie raad je aan om ziekteverzuim te verlagen?

Standaard wordt een behandel frequentie van 1 keer per 14 dagen aangeraden om verzuim te verlagen. Wilt u ziekteverzuim van uw personeel alleen voorkomen dan is één stoelmassage per maand meestal voldoende.


-----

Zijn de positieve effecten van een stoelmassage op de werkplek ook wetenschappelijk onderzocht?

Ja, er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het effect van stoelmassages op de werkplek. Een bekend onderzoek hiervan is gedaan door de Universiteit van Miami.

Bron: Touch Therapy Institute van de Universiteit van Miami
Publicatie: International Journal of Neuroscience (1996)

Toch beseffen wij maar al te goed dat iedere organisatie uniek is. Daarom bieden wij u de mogelijkheid aan om de effecten van onze massages na een periode ook daadwerkelijk nog eens te meten.


-----

Hoe worden de massages in ons bedrijf gemeten?

Dat kan bijvoorbeeld tijdens een pilot. Tijdens deze proefperiode kunt u gebruik maken van 1 tot 4 stoelmassages per maand. Deze pilot wordt afgesloten met een online enquête onder uw personeel. Naar aanleiding van de resultaten kunt u besluiten of het regelmatig aanbieden van Stovita stoelmassages op de werkvloer van toegevoegde waarde is aan het welzijn van uw personeel en bedrijf.


-----

Wat zeggen klanten over Stovita?

Onze klanten zijn over het algemeen altijd positief over de massages en de positieve effecten hiervan. Hier speelt onze therapeutische achtergrond mede een doorslaggevende factor bij.
Om u een indicatie te geven vindt u hier op de website een aantal reviews van onze klanten in de footer.


-----

Is het ook mogelijk om eenmalig van jullie diensten gebruik te maken?

Dat kan zeker! Een stoelmassage is een ideale activiteit om eenmalig in te zetten. Dat kan altijd en overal. Een stoelmassage van Stovita kan bijvoorbeeld:

 • Tijdens bedrijfsfeesten
 • Op Secretaresse dag
 • In het kader van teambuilding
 • Tijdens een gezondheidsweek in het teken van minder stress op het werk
 • Als cadeaubon of kerstpakket
 • Als beloning
 • Op een evenement
 • Tijdens een officiële opening
 • Op beurzen en congressen
 • Tijdens een nieuwjaarsborrel of receptie
 • Na het behalen van targets
 • Op sportdagen
 • Tijdens jubilea
 • Ter ondersteuning bij MT dagen
 • Als opkikker voorafgaand aan een lange vergadering of debat, of tussendoor.


-----

Kunnen wij als medewerkers de masseur ook zelf betalen wanneer onze werkgever alleen werktijd en ruimte beschikbaar stelt?

Dit kan bij Stovita zeker. Eén van onze aangeboden opties is om los van uw werkgever gebruik te maken van een stoelmassage en de kosten zelf te betalen.
meer informatie hierover kunt u vinden bij de budgettaire mogelijkheden op de website


-----

Ik heb interesse om een Stovita Stoelmassage aan te bieden voor mijn personeel. Kan ik om een indruk te krijgen een proefmassage krijgen?

Natuurlijk kan dat! Een Stovita stoelmassage in combinatie met het unieke concept wordt vaak als een ware sensatie ervaren. Het aan de lijve ervaren is in onze opinie de beste manier om een goede indruk te krijgen. Uiteraard is een proefmassage altijd gratis en geheel vrijblijvend.


-----

Er zijn meerdere dienstverleners die stoelmassages aanbieden. Waarom kiezen voor een stoelmassage bij Stovita?

De meeste stoelmassage aanbieders leggen de nadruk nog altijd het meest op het voorkomen van RSI klachten, waar natuurlijk helemaal niets mis mee is. Toch gaan wij bij Stovita hier een stap verder in omdat wij klachten niet alleen wil voorkomen maar ook curatief kunnen aanpakken.


-----

?


-----

?

 


-----

Waarom bieden jullie ook ademhalingsoefeningen aan?

Zoals boven al staat omschreven, onderscheid wij ons met Stovita met het aanpakken van klachten gerelateerd aan stress op de werkplek. Ademhalingstechnieken zijn er in alle soorten en maten. Om stress en overspannenheid echt te doen laten verdwijnen, kunnen wij bij Stovita voor of na de massages optioneel ademhalingstechnieken toepassen.


-----

Hoe werken deze ademhalingsoefeningen dan eigenlijk?

Ademhaling is de toegang tot het autonome zenuwstelsel. Door de ademhaling laag en rustig te maken wordt het parasympatische zenuwstelsel geactiveerd dat voor rust, herstel en ontspanning zorgt. Door uw ademhaling hoog en snel te maken, wordt juist het sympathische gedeelte van uw zenuwstelsel geactiveerd. Dit is het stress systeem die u bijvoorbeeld in een levensbedreigende situaties gebruikt.
Voor levensbedreigende situaties is het natuurlijk erg handig om snel en adequaat te reageren. Toch functioneren veel mensen zo ook onbewust op de werkvloer in drukke en stressvolle situaties.
Uw ademhaling is dan vaak hoog in de borst, te snel en onrustig.

Tijdens een massage kunnen wij uw personeel leren om op stressvolle momenten goed op de juiste manier te blijven ademen.

/